Sądeckie Jadło

W dzisiejszą niedzielę w Podegrodziu na miłośników dobrej kuchni podczas Małopolskiego Festiwalu Smaku czekało wiele atrakcji.

Festiwal należy do największych wydarzeń kulinarnych organizowanych przez Województwo Małopolskie w regionie. Tegoroczny  piętnasty festiwal powraca do korzeni, dając możliwość skosztowania tego, co od zawsze jest w naszym regionie najsmaczniejsze- czyli smaków, które większość z nas pamięta z dzieciństwa. Powróciliśmy do nich dzięki kulinarnym umiejętnościom pań z kół gospodyń wiejskich z naszego regionu.

Tegoroczny Małopolski Festiwal Smaku powraca do korzeni, dając możliwość skosztowania tego, co od zawsze jest w naszym regionie najsmaczniejsze. To smaki, które pamiętamy z dzieciństwa, a powracamy do nich dzięki kulinarnym umiejętnościom pań z kół gospodyń wiejskich naszego regionu.

Pojawiły się także stoiska z miodami, serami, tradycyjnymi wędlinami i świeżo tłoczonymi sokami. Wszystkie regionalne, tradycyjne specjały było można zakupić na stoiskach prosto od lokalnych producentów. Całość brawurowo prowadził mistrz Andrzej Polan. Na pytanie czym dla niego jest  dobry smak z uśmiechem odpowiada krótko:  Miłością, dobrocią i domem.